Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag15.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Så hotar klimatförändringen din kaffekopp

Publicerad: 14 Oktober 2011, 06:49

Kafékedjan Starbucks oroar sig över att klimatförändringen kan hota världens kaffeskördar i en ny rapport.


Det är The Guardian som berättar om den globala kafékedjan Starbucks bekymmer över att klimatförändringen hotar världens kaffeodlingar. Enligt Starbucks hållbarhetschef Jim Hanna ser världens kaffeodlare redan idag effekterna av klimatförändringen, med fler oväder och resistenta skadeinsekter som minskar skördarna.

Starbucks förebereder nu sin verksamhet på att världens kafferesurser allvarligt kan komma att hotas.
– Det vi ser som företag då vi tittar 10- 20- eller 30 år framåt – om utvecklingen fortsätter – är ett signifikant hot mot vår leverantörskedja – som bygger på kaffebönan Arabica, säger Jim Hanna till The Guardian.

Hotet mot kaffekoppen är emellertid inte det enda hotet mot livets glädjeämnen. Forskningscentret International International Centre for Tropical Agriculture varnade nyligen också om att världens kakao-odlingar skulle få svårt att överleva om temperaturerna fortsatte att öka. I en rapport konstaterar man att det år 2050 kommer att vara för varmt för att odla kakao i Elfenbenskusten och Ghana – vilka idag är världens största producenter av kakao.

Jon Rohne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.