Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag19.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Så kan du engagera dig i COP 15

Publicerad: 4 November 2009, 11:45

Du behöver inte sitta vid förhandlingsbordet för att vara med och påverka så att vi får ett bra klimatavtal i Köpenhamn. Här är några sätt att engagera dig – både på plats i Köpenhamn och här hemma.


Kampanjer hemifrån:

- Seal the deal. Är FN: s globala kampanj för ett rättvist klimatavtal som kommer att räckas över till beslutsfattarna under mötet. Du kan skriva på här: http://www.sealthedeal2009.org/

Demonstrationer på plats:

- Den 12 december, halvvägs genom förhandlingarna, hålls en stor och bred manifestation som avgår från centrala Köpenhamn klockan ett och tar sig ut till Bella center där klimatmötet hålls. Manifestationen stöds av en lång rad organisationer och samordnas av koordinationsgruppen 12dec09. Det finns flera organisationer som ordnar gemensamma resor ner till Danmark ifrån Sverige. Svenska kyrkan och Miljöförbundet Jordens Vänner är några av dom.

Andra aktiviteter på plats:

- Det kommer att arrangeras en mängd aktiviteter för allmänheten och deltagarna under 7-18 december. The official Culture program, som anordnas av Wonderful Copenhagen och Klima09, beskrivs som ett alternativt möte för miljörörelsen. Här samlas privatpersoner och organisationer under hela mötet i centrala Köpenhamn för workshops, utställningar filmvisningar, konserter mm.

Miljöaktuellt kommer att tipsa om föreläsningar, workshops och konserter här på Cop 15-sidan när dessa program är klara.

Miljöaktuellt, redaktionen

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.