Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Så kan tågresandet öka i Sverige

Publicerad: 8 oktober 2013, 11:44

Gratis internet och fasta priser. Så kan tågresandet öka enligt färsk rapport.


Idag startar Nordic Rail, Sveriges ledande järnvägsmässa. I samband med konferensen lanserar WSP en ny rapport, ”Fem sanningar om framtidens tågresande Stockholm-Göteborg”,  om järnvägen där man nu drar slutsatsen att gratis internet och fasta tågpriser kan öka tågresandet. Slutsatserna bygger på svar från en enkät där en tredjedel av de tillfrågande tror att deras tågresande kommer att öka de närmaste två åren. Susanne Nielsen är avdelningschef på WSP Analys och Strategi.
– Trots att det är mycket prat om förseningar och strul  är det ändå många som tänker att tåg är ett attraktivt färdmedel i framtiden, säger hon till Miljöaktuellt.

WSP:s studie visar också att privatresenärer som idag åker flyg kan tänka sig åka mer tåg om det blir fasta priser och bra och smidigt internet. Många resenärer kan också tänka sig lite längre restid om biljettpriset går ner.
– Vi valde sträckan Stockholm – Göteborg för att det är många nya operatörer som har börjat köra just den sträckan. Bland annat Citytåg och MTR.  Utbudet kommer att öka ytterligare vilket innebär att SJ får konkurrens, säger Susanne Nielsen.

Alexandra Scott

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.