Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Så klär du dig rätt på sommarintervjun

Publicerad: 12 juli 2011, 03:45

Det kan vara svårt att veta vad man ska sätta på sig i sommarvärmen om man ska på intervju. Här är några råd på vägen.


Det är karriärsajten Shortcut som delar med sig av sex heta tips för dig som känner dig villrådig inför sommarintervjun:

1. Klä dig passande. Oavsett hur varmt det är gäller det att klä sig utifrån det jobb man söker. Glöm inte att ta med dig kavajjackan, om det är sådan klädkod som gäller.

2. Klä dig klassiskt. Klassiska kläder funkar nästan alltid på en intervju, om du inte söker jobb inom reklam, mode eller media – då passar en mer trendig stil bättre.

3. Skrynkelfritt. Se upp för 100 procent linne som har tendens att skrynkla lätt. Satsa istället på strykfria kläder i mörk eller neutral färg.

4. Personliga accessoarer. Accessoarer är ett bra sätt att visa sin personlighet på. Välj däremot gärna bort för stora accessoarer och smycken som låter.

5. Spana in andra. Om du gillar en annan persons klädstil – studera den väl och låt dig inspireras. På så sätt kan du utveckla din egen personliga klädstil.

6. Åk svalt. För att inte ha svettfläckar på kläderna när du väl är framme gäller det att du undviker fullpackade bussar och tunnelbanevagnar i sommarhettan. Ta hellre bil eller taxi. Om du har lätt för att svettas är ett gott råd att åka dit i tid och hinna svalka av före intervjun.

Rebecka Guzmán

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.