Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Så många chefer ägnar sig åt meningslösa möten

Publicerad: 7 januari 2013, 04:00

Hälften av Sveriges chefer anser att de flesta möten är bara slöseri med tid.


När Unionen frågade 871 av sina chefsmedlemmar vad de tycker om att gå på möten så var det en allmän uppfattning att många möten är meningslösa rapporterar Svenska Dagbladet. Och det är inte få möten det handlar om heller.

Nästan 40 procent av de tillfrågade har minst sju möten varje vecka. 20 procent av cheferna uppger att de ägnar 13 timmar eller mer åt möten varje vecka.

Närmare hälften av cheferna tycker att majoriteten av alla dessa möten saknar syfte och mål. Lika många försöker komma undan möten som inte verkar meningsfulla och mer än hälften pysslar med annat under mötena, som att kolla sin mobil.

Ett irritationsmoment är också att möten ofta drar ut på tiden. Nästan 40 procent av cheferna menar att mötena ofta eller alltid drar ut på tiden. Något som i sin tur kan bero på att närmare 30 procent av de tillfrågade säger att det ofta eller alltid är någon som kommer för sent till mötet. Om det är motvilliga chefer som drar fötterna efter sig på väg till ännu ett meningslöst möte framgår dock inte.

Miljöaktuellt, redaktionen

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev