söndag26 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Så många gånger nämnde statsministern klimatet i sitt jultal

Publicerad: 21 december 2015, 05:00

Bland annat lyftes klimatavtalet som en av årets ljuspunkter.

Ämnen i artikeln:

Stefan LöfvenPolitik

När statsminister Stefan Löfven (S) höll sitt jultal i Gamla stan i lördags lyfte han förutom sin huvudfråga, flyktingkrisen, även klimatfrågan två gånger. Första gången handlade det om hur invandringen blir en tillgång på arbetsmarknaden.

”Det kommer krävas ett växande kunskapslyft. Breda snabbspår, med snabbare utbildning i svenska och fler bristyrkesutbildningar. Fortsatt fokus på att fler företag kan gå på export, och de investeringar i infrastruktur, bostäder, klimat som svenska företag behöver för att växa. Men Sverige ska jobba sig ur krisen – och komma ut ännu starkare på andra sidan!”, sade statsministern.

Den andra gången frågan lyftes gällde det det nyligen klubbade globala klimatavtalet. Stefan Löfven berättade om en del ljuspunkter under det gångna året.

”Vänner, världen blir inte sämre. Den blir bättre. Och nu höjer vi ambitionerna ytterligare. I september enades världens ledare om 17 nya globala utvecklingsmål och för precis en vecka sedan fick vi ett historiskt klimatavtal.”

Han passade även på att avsluta talet med en uppmaning och ett nyårslöfte: ”Och nästa år, om du har möjlighet, engagera dig lite extra i ideellt arbete. Det blir mitt nyårslöfte. Gör det gärna till ditt. För samhället är vårt gemensamt och vi bygger det tillsammans.”

Martina Frisk

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev