Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Så många naturkunskapslärare lär ut kvasivetenskap

Publicerad: 11 april 2012, 06:46

Miljöaktuellt har tidigare skrivit om den nya lag som tillåter naturkunskapslärare att lära ut att klimatförändringen inte beror på människans påverkan. Nu visar en färsk undersökning hur många lärare som redan lär ut klimatskeptiska förklaringar.


En färsk undersökning visar att nära hälften av alla naturkunskapslärare i USA, 47 procent, lär ut kvasivetenskapliga förklaringar till klimatförändringen och att människor inte har något med uppvärmningen att göra. Det rapporterar SR Klotet idag. Undersökningen är gjord av Naturkunskapslärarnas nationella organisation NESTA.

Miljöaktuellt har tidigare berättat om den nya nationella standarden för vetenskapsundervisning i amerikanska skolor där man kraftigt betonar människans påverkan på klimatet. Den här nya standarden är emellertid inte obligatorisk, och som en motreaktion har många delstater lagstiftat om att lärare har rätt att undervisa om "motargument" till den samlade vetenskapliga kunskapen som de presenteras till exempel av IPCC.

Anledningen
till att så många naturkunskapslärare väljer att förmedla klimatskeptiska läror uppges vara att lärarna saknar tillräcklig bakgrundskunskaper om klimatet och att det finns en oro att hamna i konflikt med föräldrar och skolledning.

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.