Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag28.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Så mycket dyrare är det att äta ekologiskt

Publicerad: 19 Maj 2011, 09:57

Miljöaktuellt har undersökt hur mycket mer det kostar att leva på ekologiska livsmedel. Kostnaden är signifikant högre…


Miljöaktuellts fyllde fyra matkassar, två med ekologiska produkter och två med konventionella, på Coop respektive Ica. Vi valde i största möjliga utsträckning samma märke eller motsvarande vara och räknade om till kilo- eller literpris när förpackningsstorlekarna skiljde sig åt.

Resultatet bekräftar vad andra, mer omfattande undersökningar har visat: att ekologiska livsmedel är dyrare.

I båda fallen är den ekologiska matkassen 20 procent dyrare än den konventionella.

Nedan redogörs för vilka matvaror som ingått i matkassarna och hur uträkningen gjorts.

Vill du vet vad prisskillnaderna beror på? Hur producenter och matvarubutiker ser på den stora prisskillnaden? Och hur planen för ekolivsmedel i Sverige ser ut? Läs Miljöaktuellt nr 4.
 

Miljöaktuellt, redaktionen

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.