Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag18.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Så mycket ger MS för banditen

Publicerad: 16 Februari 2009, 06:49

Programjätten Microsoft vill verkligen ha tag på den skyldige till masken Cinficker. Nu erbjuder företaget 250.000 dollar i belöning.


Masken Conficker dök upp i oktober i fjol och har sedan dess spritt sig snabbt. Orsaken är att masken använder flera olika angreppsmetoder. Så sent som i förra veckan drabbades den franska flottan av Conficker. Masken tros ha hittat in i det militära nätverket efter att en soldat kopplat ett usb-minne till nätverket efter att ha arbetat hemma. För att stoppa masken stängdes flera tjänster av och bland annat e-posten slutade att fungera.

Nu har Microsoft tröttnat på masken och erbjuder 250.000 dollar i belöning för att få fast den, eller de, som skapat Conficker, skriver BBC.

-Budskapet är solklart, vem som än skrev det här orsakade våra kunder avsevärda problem och vi sänder ett meddelande som säger att vi gör allt vi kan för att hjälpa till med ett gripande, säger George Stathakopulos, talesman på Microsoft till BBC.

Jonnie Wistrand

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.