söndag4 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Så mycket kan du spara genom att följa din elkonsumtion på webben

Publicerad: 27 december 2011, 12:14

En ny studie visar att hushållen kan spara mycket energi bara genom att följa sin elkonsumtion på webben.

Ämnen i artikeln:

Energieffektivisering

JR

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se


Det är en studie genomförd av Mälardalens Högskola som visar att hushåll som använder webben för att följa sin energikonsumtion minskar energianvändningen betydligt. I en testgrupp sänkte lägenhetsinnehavare sin energianvändning med så mycket som 17 procent över en treårsperiod. Motsvarande siffra för villaägare var 12 porcent. Totatlt har 918 lägenheter och 985 småhus deltagit i studien.

Studien, som bedrivits genom projektet Energy In Mind, kommer med en rad intressanta slutsatser. Främst om hur elbolagen bäst kan kommunicera elanvändningen med sina kunder. Till exempel konstaterar man i studien att personer mellan 18-34 år helst vill få sin energiinformation via en display i hemmet. Människor i åldrarna 35-64 år föredrog emellertid att få detta via webben eller via email.

Studien visade också att det skilde sig mellan de som ansåg sig ha hög kunskap om energianvändning och de som ansåg sig ha låg kunskap. De som ansåg sig ha låg kunskap föredrog display, medan de som ansåg sig ha hög kunskap föredrig information via webben.

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev