Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag30.03.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Så mycket kött äter vi i Sverige

Publicerad: 7 Februari 2012, 08:29

Ny rekordnivå för köttkonsumtionen under 2011. Priset påverkar mer än klimatdebatten.


Ämnen i artikeln:

Jordbruksverket

Jordbruksverket presenterade i dag ny preliminär statistik som visar att vi är på väg mot ett nytt köttrekord. 2010 konsumerade svensken 85 kilo kött per person och år. Men prognoser för 2011 visar att vi ser ut att komma upp på ännu mer, runt 86 kilo per person och år. Enligt Jordbruksverket är det framförallt konsumtion av fjäderfäkött och nötkött som står för ökningen.

I ett pressmeddelande skriver Jordbruksverket att priset på köttet påverkar mer än vad klimatdebatten gör.

”Andra faktorer som kan ha främjat köttkonsumtionen är produktutveckling, nya förpackningar, restauranger med inriktning mot kött samt ändrade konsumtionsvanor. Klimatdebatten har troligen påverkat konsumtionen i motsatt riktning men har inte kunnat uppväga priseffekterna och de övriga faktorerna.”

Ett PM, Svenska matvanor och matpriser, kan laddas ner från verkets hemsida.

Anders Hellberg

Ämnen i artikeln:

Jordbruksverket

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.