Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Så mycket måste in i veckan

Publicerad: 3 november 2008, 08:03

Att dra in 100 miljoner dollar gick inte. Så nu är det 20 miljoner – den här veckan – som gäller för Tesla.


Det är tuffa tider för sportbilstillverkaren Tesla. För att få ge bolaget ett positivit kassaflöde har försökt få investerare att skjuta till 100 miljoner dollar, något som misslyckats.

Nu är siktet inställt på en mindre summa, pengar som ska in den här veckan.

– Vi fick inte in de 100 miljoner dollarna men vi behöver fortfarande pengar för att få ett positivt kassaflöde. Vi behöver egentligen ungefär 20 miljoner dollar för att uppnå det. Vi tänker ta in mer pengar, men vi behöver bara omkring 20 miljoner, säger nytillträdde vd:n Elon Musk, till Reuters, enligt Cnet.

Musk har tidigare tillkännagivit att Teslas nästa bil, Model S, som är en elddriven sedanmodell kommer att försenas.

Vid ett möte med de anställda nyligen förklarade Musk att elbilstillverkaren har en kassa på ungefär nio miljoner dollar. Någon anställd uppfattade situationen som så allvarlig att denne såg sig föranledd att på diverse bloggar uppge att Tesla inte kommer att kunna leverera redan beställda bilar, skriver Cnet. 60 köpare har fått en bil medan fler än 1.000 bilar väntar på att levereras.

Elon Musk, internetmiljonär efter försäljningen av betaltjänsten Paypal till Ebay, har lovat att personligen se till att alla beställda bilar levereras.

Jonnie Wistrand

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev