Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag28.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Så mycket sparar privatpersoner på egen vindkraft

Publicerad: 23 December 2011, 11:18

Privatpersoner har under de senaste åren investerat 235 miljoner kronor i O2:s vindkraftskooperativ. Nu avslöjar O2 hur mycket dessa privatpersoner sparat – både i koldioxidutsläpp och reda pengar.


Ämnen i artikeln:

Vindkraft

Företaget O2:s vindkraftskooperativ har i dag drygt 3 500 medlemmarna. Nu avslögar O2 Vindel hur mycket medlemmarna sparat – både i pengar och i koldioxidutsläpp. Hittills har medlemmarna enligt O2 Vindelsparat cirka 40 miljoner kronor på sin elräkning. Detta i en jämförelse med om de köpt el av en vanlig elhandlare. Besparingen i koldioxidutsläpp är inte så dålig den heller. Enligt O2 har vindkraftskooperativets medlemmar tillsammans bidragit till en minskning av koldioxidutsläppen med 76 000 ton. Det är lika mycket som 30 000 bilar släpper ut på ett år.
– Det osäkra elpriset gör att allt fler vill bli delägare i vindkraftverk. Genom att köpa vindandelar kan ett vanligt villahushåll spara omkring 5 000 kronor om året samtidigt som de gör en miljöinsats som slår det mesta, säger Linda Burenius Magnusson som är vd för O2 Vindel.

Jon Rohne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Ämnen i artikeln:

Vindkraft

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.