Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Så ska Axfood kapa transportutsläppen

Publicerad: 17 november 2014, 06:22

Livsmedelsjätten styr om i sin dryckesdistribution och väntas kunna undvara två av tre lastbilstransporter.


Ämnen i artikeln:

AxfoodMiljöaktuellt

Den här artikeln publicerades i omvärldsbevakningen Miljöaktuellt Idag den 14 november.

Axfood, ett av Nordens största börsnoterade bolag inom dagligvaruhandeln, har beslutat att flytta över distributionen av drycker som läsk, vatten och öl från bryggerierna till Dagab som levererar huvuddelen av butikernas varor.

Syftet är bland annat att få en effektivare användning av lastbilarna och minska utsläppen från företagets transporter. När Dagab även levererar drycker kan lastbilarna fyllas bättre, samtidigt som butikerna oftare får leveranser.

– I stället för att köra en bil med bara drycker och en bil med andra varor kan man fylla bilarna bättre och optimera turerna. Vi har jobbat ganska länge för att få till en sån här lösning och vi är väldigt glada att vi nu fått det att fungera, säger Axfoods presschef Ingmar Kroon till Miljöaktuellt.

Enligt Anders Agerberg, divisionschef för Dagab, räknar de med att kunna kapa två av tre lastbilstransporter kopplade till distributionen av dryck.

Miljöaktuellt, redaktionen

Ämnen i artikeln:

AxfoodMiljöaktuellt

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.