Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Så ska falkmördarna sättas dit

Publicerad: 27 september 2012, 10:31

Det är Sveriges ornitologiska förening som utlovar en belöning till den som lämnar avgörande tips om falkförgiftningen i Kristianstads vattentorn.


Miljöaktuellt har tidigare skrivit om de förgiftade pilgrimsfalkarna i Kristianstad. Förra veckan la åklagaren ner förundersökningen, men Sveriges Ornitologiska förening ger inte upp. Iställte utfäster de nu en belöning på 10 000 kronor till den som kan lämna sådana tips att förövaren kan gripas.

I ett pressmeddelande berättar SOF att det är ett ovanligt grepp från föreningens sida, men att det också handlar om en mycket allvarlig händelse.
– Det är första gången som det konstaterats att någon medvetet har förgiftat pilgrimsfalkar i Sverige. Vi ser det som mycket viktigt att ärendet utreds noggrant och att förövaren kan gripas. Därför är vi villiga att erbjuda en belöning på 10 000 kronor till den som kan lämna avgörande tips, säger Dennis Kraft, ordförande i SOF.

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News