Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Så ska FN:s miljöavtal få genomslag

Publicerad: 23 juni 2014, 09:54

Fler länder ska binda sig vid miljöavtal och implementera dem på hemmaplan. Det är FN:s agenda på ett nytt miljömöte i Kenya.


I januari i fjol kom 140 länder överens om ett globalt kvicksilverförbud. Men i dagsläget har bara USA bundit sig vid avtalet och inte förrän 50 länder gör likadant börjar förbudet att gälla, rapporterar Sveriges Radio.

Just svårigheten att få länder att binda sig vid internationella miljöavtal och implementera dem i nationell lagstiftning är en viktig punkt på dagordningen under FN:s miljömöte i Nairobi, Kenya, som inleds idag.

Enligt Sveriges Radio kommer cirka tio personer från den svenska regeringen att delta i United Nations Environment Assembly, UNEA, som anordnas av FN:s miljöorganisation UNEP. På mötet finns också flera högt uppsatta jurister som tillsammans ska spåna fram metoder för att få länder att binda sig vid avtal och införa dem i sin lagstiftning.

Därtill ska deltagarna på mötet se över skärpta miljölagar för att få fast de som ägnar sig åt illegal handel med djur och farligt avfall.

Miljöaktuellt, redaktionen

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev