Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Så ska Google bli grönare

Publicerad: 19 september 2013, 09:57

Google vill bli grönare. Därför ska företaget köpa all elektricitet genererad hos Happy Hareford.


Happy Hareford är ett indianägt 240-megawatt vindkraftverk som ska byggas i närheten av Amarillo, Texas och stå klart 2014.
Google Energy, teknikjättens energisubsidiär som har en amerikansk licens att köpa och sälja energi, har för avsikt att sälja vidare elektriciteten från Happy Hereford till grossistmarknaden i Oklahoma, där en av Googles enorma datacenter ligger.

Genom att sälja den gröna energin till grossistnätet får Google dra av emissioner från företagets koldioxidavtryck som om Google hade använt den förnybara energin själv, enligt bloggen Quartz, skriver Veckans Affärer.
Google blir därmed långsamt en aktör inom den traditionella kraftindustrin. De flesta kraftleverantörerna i USA bygger antingen egna kraftverk eller förhandlar långtidsavtal med självständiga elektricitetsproducenter som måste godkännas av statliga myndigheter.

Kontraktet med Happy Hareford är ett sätt att främja förnybar energi och driva Google med koldioxidfri elektricitet, enligt ett mail från en talesperson för Google till Quartz. Enligt Google själva är målsättningen att till 100 procent driva företaget med förnybar energi, skriver Veckans Affärer.

Alexandra Scott

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.