söndag29 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Så ska Hoy och Cameron få britter att hoja

Publicerad: 13 augusti 2013, 06:14

Premiärministern inspireras av brittiska tävlingscyklister som Chris Hoy och satsar rekordsumma på cykelrevolution.


Storbritanniens premiärminister kommer enligt The Guardian inom kort att lansera ett åtgärdspaket på omkring 775 miljoner kronor för att sätta fart på cyklandet i åtta engelska städer. Det är den största enskilda satsningen på cykling någonsin.
I lanseringen tar premiärministern draghjälp av före detta tävlingscyklisten Chris Hoy, flerfaldig OS- och VM-medaljör och pekar på nationens framgångar i OS, Paralympics och Tour de France.
– Våra idrottsmän har visat att de hör till de bästa i världen och vi vill bygga vidare på det, vi vill ta cykelsuccén vidare från arenorna och starta en cykelrevolution som kan undanröja hinder för kommande generationer cyklister, säger David Cameron enligt The Guardian.

Pengarna ska gå till att rusta upp befintliga och anlägga nya cykelbanor och de åtta städerna är Manchester, Leeds, Birmingham, Newcastle, Bristol, Cambridge, Oxford and Norwich. I samband med lanseringen av stödpaketet uppmanar David Camreon också kommunerna att höja ambitionerna när det gäller att främja cykling.

Miljöaktuellt, redaktionen

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev