Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag29.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Så ska knutarna lösas upp

Publicerad: 6 Maj 2015, 08:59

HÅLLBAR STAD. Brist på samverkan och kompetens eller förståelse för kompetens bromsar en hållbar stadsutveckling.


Ämnen i artikeln:

Green

Den här artikeln publiceras i omvärldsbevakningen Miljöaktuellt Idag den 6 maj.

Det menar Ann-Kristin Belkert, chef för hållbar stadsutveckling på Sweden Green Building Council och konstaterar att stuprörstänket måste brytas.

– Man är fast vid organisatoriska strukturer och kan inte jobba gränsöverskridande, säger Ann-Kristin Belkert på Miljöaktuellts konferens Hållbar stad.

För att luckra upp det kärva klimatet, som sinkar det gemensamma arbetet, har Sweden Green Building Council tagit fram en kompetensplattform. Tanken är att alla parter ska mötas och utbyta erfarenheter. Berörda generaldirektörer, ministrar, branschföreträdare och forskare kommer att bjudas in till konstruktiva samtal, som förhoppningsvis leder till konkreta beslut och skyndar på processen för en hållbar stadsutveckling.

– Citylab blir ett forum för att dela med sig av kunskap där man kan presentera sina styrdokument och forskningsprojekt. Vi tittar både på svenska och internationella stadsutvecklingsprojekt, berättar Ann-Kristin Belkert.

Ola Söderlund

Ämnen i artikeln:

Green

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.