Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Så ska länsstyrelserna göra Sverige grönare

Publicerad: 14 mars 2011, 13:47

Under Energiutblick 2011 kommer miljöminister Andreas Carlgren och några av Sveriges landshövdingar att presentera regeringens vision för ett grönare Sverige.


Länsstyrelserna har en central roll när den nationella klimat- och energipolitiken ska omsättas i praktiken. I höstas utsåg regeringen tre pilotlän – Norrbotten, Dalarna och Skåne – som i egenskap av regionala motorer ska driva på den gröna utvecklingen.
– Pilotlänen ska främja omställningen till en grön utveckling med nya jobb, tillväxt och ökad konkurrenskraft och vägleda de län som inte kommit så långt i sitt klimat- och energistrategiarbete, säger miljöminister Andreas Carlgren i ett pressmeddelande från Energimyndigheten.

Carlgren kommer att presentera regeringens vision under Energiutblick 2011, Energimyndighetens årliga konferens, som i år pågår 15-17 mars på Svenska Mässan i Göteborg. Sessionen ” Så här gör länsstyrelserna Sverige grönare” äger rum i kongresshallen den 16 mars klockan 13:30-15:00.

Där
kommer även Västra Götalands landshövding Lars Bäckström att prata om länsstyrelsernas roll i klimat- och energiarbetet. Dalarnas landshövding Maria Norrfalk kommer att leda en diskussion mellan länsstyrelserna och miljöministern om den regionala rollen i arbetet med energiomställning.

Tomas Tirén

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev