Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Så ska mangafigurer öka ungas miljöengagemang

Publicerad: 5 september 2013, 06:36

Upplands Väsby tar hjälp av mangafigurer för att få ungdomar mer intresserade av miljö- och samhällsfrågor.


Med hjälp av figurerna ordnar kommunen i höst ett flertal inspirationstillfällen med syfte att lyfta frågor i temat som berör ungdomar i deras vardag.

– Miljö berör oss alla och mangafigurerna kan hjälpa oss att skapa en dialog med ungdomar vars engagemang är mycket viktigt, säger Ronja Krische, energi- och klimatsamordnare i Upplands Väsby kommun i ett pressmeddelande.

Mangafigurerna kommer att bjuda in till ett flertal evenemang som exempelvis klädbytardag, remake-workshop och panelsamtal. Under samtalen får ungdomar möjlighet att diskutera med unga, intressanta föreläsare kring medveten konsumtion och miljö- och samhällsfrågor. Tanken är att mangakaraktärerna ska inspirera till att fundera kring beteende och vanor i vardagen genom att belysa och samtala kring frågor som intresserar och engagerar.

– Vår förhoppning är att mangafigurerna kommer att få många unga tjejer och killar att intressera sig för hur de vill att deras levnadsmiljö ska vara och utvecklas, säger Ann-Christin L Frickner, kommunalråd (C) i Upplands Väsby i ett pressmeddelande.

Alexandra Scott

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.