lördag3 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Så ska Öresundskrafts nya prismodell gynna miljön

Publicerad: 12 april 2012, 14:52

I höst lanserar Öresundskraft en ny prismodell för fjärrvärme – som ska gynna dem som använder sin energi på ett klokt sätt.

Ämnen i artikeln:

Fjärrvärme

Den nya modellen baseras på säsongspris, med lägre priser när värmen är billig att producera. Enligt Öresundskraft är syftet dels att skapa en rättvisare jämförelse med andra uppvärmningsalternativ, men även att öka incitamenten för att använda energin på ett klokt sätt, skriver Öresundskraft i ett pressmeddelande.

– Vår nya prismodell gynnar vältrimmade anläggningar och en bättre planerad energianvändning. Ju energisnålare byggnad och effektivare fjärrvärme-användning kunderna har, desto lägre förbrukning och kostnader. Åtgärder som att isolera och effektivisera kommer med andra ord verka positivt både på ekonomin och miljön i stort, säger Patrik Hermansson, ansvarig för fjärrvärme på Öresundskraft.

I dagsläget gäller samma pris per kilowattimme över hela året, utan hänsyn till fastighetens förbrukning eller bakomliggande produktionskostnad. Öresundskraft menar att det får till följd att den kund som under den varmare delen av året jämför priser mellan fjärrvärme och värmepumpar får en skev bild av kostnaderna.

Tomas Tirén

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev