Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Så ska Skåne bli bäst på biogas

Publicerad: 2 december 2010, 11:55

På onsdagen lanserades ”Skånes färdplan för biogas”. Som berättar hur regionen ska bli ledande på biogas 2020.


Ämnen i artikeln:

Biogas

"Skånes Färdplan för Biogas" – enligt aktörerna som står bakom handlar det om ett unikt kraftsamlingsdokument med fokus på samverkan och ansvarstagande.  
– Det är viktigt att vi genom detta kraftsamlingsdokument tydligt markerar en samverkan mellan näringslivet och forskningen och att vi tydliggör vem som tar ansvar för de olika åtgärderna som har identifierats i färdplanen, sade regionstyrelsens ordförande Pia Kinhult.

Färdplanen har tagits fram under våren 2010 av Region Skåne tillsammans med kommuner, Länsstyrelsen i Skåne län, universitet och privata näringslivet. Just samarbetenen är a och o i strategin som ska göra Skåne bäst på biogas. Det handlar om att gå från ord till handling – och då behövs det konkret samverkan.

Färdplanen
pekar ut de åtgärder som tillsammans ska göra regionen bäst på biogas 2020 – dessa åtgärder är till exempel att skapa en årlig produktion av minst 3TWh biogas som ska täcka 10 procent av regionens energianvändning och att satsa hårt inom områden som projektledning, gasinfrastruktur, biogaskonsumtion samt forskning och utveckling. Strategin pekar också ut ansvariga aktörer som genom att skriva under färdplanen åtar sig att avsätta de resurser som krävs för att nå målen inom respektive område.

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Ämnen i artikeln:

Biogas

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.