Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Så ska sopgubbarna göra Södertörnsborna sopsmarta

Publicerad: 8 januari 2014, 09:26

I Södertörnskommunerna slänger hushållen 412 000 kg avfall varje dag. Nu ska sopgubbarna inspirera invånarna att återvinna.


Det är som fotomodeller på sopbilarna under budskapet "Peace, love och avfallshantering" som sopgubbarna nu i dagarna uppmanar Södertörnsborna att återvinna sitt avfall. Bakom initiativet står företaget SRV återvinning. SRV återvinning konstaterar att undersökningar visar att de flesta svenskar tycker att återvinning är viktigt för miljön, men att mycket fortfarande slängs i den vanliga soppåsen.

I ett pressmeddelande skriver de att vi skulle ta ett rejält kliv framåt mot ett hållbart samhälle om fler såg till att det återvinningsbara materialet hamnade på rätt ställe. Ännu bättre för miljön skulle det också vara om alla såg till att minska sina sopmängder.

Som fotomodell uppmanar Roger Larsson till återvinning.

Sopgubben Roger Larsson, som är en av fotomodellerna på bilarna, ger sina bästa tips till att minska sitt avfall och bli bättre på att återvinna:

- Välj produkter som är förpackade i så lite material som möjligt.
- Laga det som går, istället för att köpa nytt.
- Handla med eftertanke och frys in mat som blir över.
- Engagera barnen i återvinning redan när de är små, så får de in den goda vanan.
- Bor du i villa, sortera ut matavfallet i brunt sopkärl eller i Sorterahemma-kärl, där du även kan sortera alla förpackningar.

Miljöaktuellt, redaktionen

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.