Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Så ska Stockholm bli bättre på biogas

Publicerad: 19 december 2011, 10:26

Inga fler tomma mackar. Nästa år kommer det att byggas fler produktionsanläggningar och tankställen för biogas i Stockholm.


Ämnen i artikeln:

BioenergiBiogasCleantechGreentech

Det har inte varit lätt att köra på biogas i huvudstaden. Periodvis har tillgången på gas varit så dålig att mackarna varit tomma. Men nu utlovar Stockholms miljöborgarråd Per Ankersjö förändringar.

– Det kommer att byggas sex nya ställen att tanka på och det är det många som är glada över, för det finns ett stort behov, säger han till SVT:s ABC.

Dessutom ska det byggas fler produktionsanläggningar för biogas. Målet är att 35 procent av stockholmarnas matavfall ska gå till biogasproduktion, skriver svt.se.

– Experterna säger att vi kan uppnå målet till år 2015 om vi jobbar hårt.

Som ett led i detta kommer förskolor och kontor med färre än tio anställda att få installera avfallskvarnar i sina kök, utan avgift eller tillstånd från Stockholm Vatten. Hittills har bara privatpersoner fått göra detta.

– Det finns ungefär 115 000 småföretag i Stockholm, så potentialen är jättestor.

Tomas Tirén

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.