Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Så ska Sverige lära Kina hållbart företagende

Publicerad: 12 augusti 2010, 08:16

På Expo 2010 i Shanghai vill den svenska paviljongen lära kinesiska företag hållbart företagande.

Ämnen i artikeln:

CsrKina

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se


Mötet, som pågår just nu under onsdagen och torsdagen, är en del av ett samarbete mellan Sverige och Kina där man diskuterar vikten av att företag tar sitt samhällsansvar. Initiativtagarna vill under mötet använda Sverite som exempel på hur hållbart företagande varit en framgångsfaktor för svenska företag ute i världen.
– Dagens forum är ett viktigt led i det Sino-Svenska samarbetet och ytterligare ett exempel på att Kina efterfrågar Sveriges kompetens och erfarenhet inom detta område. Vi är glada att den svenska paviljongen kan nytttjas som plattform för en så viktig konferens samt främja ett fortsatt samarbete mellan våra länder, säger Annika Rembe som är generalkommissionär för det svenska deltagandet i Expo 2010.

Utrikesrådet
för handelsfrågor på UD, Anders Ahnlind, tycker att att Svenska företag har mycket att lära omvärlden.
– Svenska företag har varit bland de första i världen att verkligen förstå och integrera begreppet hållbart företagande i den dagliga verksamheten, och detta gör att det finns ett intresse bland kinesiska företag att lära sig mer från Sverige om detta. Sverige är det enda land som har denna typ av samarbete med Kina, så hållbart företagande är inte enbart givande för oss som land, utan det hjälper också oss i våra relationer med andra länder, säger han i ett uttalande.

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev