Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Så ska Upplands-Bro bli bättre på återvinning

Publicerad: 2 april 2012, 18:38

Invånarna i Upplands-Bro är dåliga på att återvinna förpackningar och tidningar. Något som ska ändras – nu.


Ämnen i artikeln:

ÅtervinningCleantechGreentech

51,74 kilo förpackningar och tidningar per person är vad invånarna i Upplands-Bro lämnade in till återvinning under 2011. Det är mer än 24 kilo mindre än riksgenomsnittet och en minskning på över fyra kilo jämfört med 2010, skriver FTI i ett pressmeddelande.

För att ändra på detta så har kommunen och FTI tecknat ett nytt samarbetsavtal, för att skapa bättre återvinningsstationer. Avtalet innehåller även bestämmelser för hur parterna tillsammans ska arbeta för att ständigt utveckla och förbättra systemet.

– Det nya samarbetsavtalet med FTI är viktigt för att vi tillsammans ska kunna öka källsorteringen i kommunen. Jag ser speciellt fram emot rapporteringsverktyget kring kundtjänstärenden, som gör det möjligt att snabbt vidarerapportera behov av städning och tömning av stationerna, säger Charlotta Skoglund, avfallsingenjör i Upplands-Bro.

En viktig del i arbetet handlar om att göra själva återvinningsstationerna trevligare – ett arbete som redan är igångsatt.

Tomas Tirén

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.