Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Så ska Västsverige får mer biogas

Publicerad: 24 maj 2010, 07:27

Biogasproduktionen vid Getteröanläggningen i Varberg ska öka med 1 500 procent nästa år.


Ämnen i artikeln:

Biogas

Ett samarbete mellan Scandinavian Biogas och Göteborg Energi ska öka tillgången på biogas i västra Sverige. Tillsammans bygger de om Getteröverket i Varberg för att öka kapaciteten och när arbetet är klart i början av nästa år ska produktionen öka 15 gånger jämfört med i dag, enligt Scandinavian Biogas. Då ska anläggningen kunna producera tre miljoner kubikmeter biogas per år.

– Samarbetet ligger i linje med vår strategi att skapa fler och långsiktiga affärer med några av marknadens främsta aktörer. Det skapar styrka och goda förutsättningar där vi gemensamt med Göteborg Energi bidrar till att lösa miljöproblem, genom att öka tillgången på miljövänlig och fossilfri energi som biogas, säger Göran Persson, styrelseordförande i Scandinavian Biogas, i ett pressmeddelande.

Enligt Scandinavian Biogas kommer den ombyggda anläggningen att kunna "hantera en väsentlig del av avfallet" från industrin i området och använda som råvara.

Anders Danielsson

Ämnen i artikeln:

Biogas

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.