Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag07.03.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Så skaffar du dig ett interaktivt cv

Publicerad: 10 Februari 2014, 10:04

Ger ditt vanliga cv ingen utdelning i jobbsökandet? Det vill Sumry åtgärda.


Olika varianter av interaktiva cv:n dyker upp titt som tätt och väcker en hel del uppmärksamhet. Alla kanske dock inte har kunskapen att göra sitt cv som ett tv-spel, men den nya tjänsten Sumry vill hjälpa jobbsökare att uppgradera sitt cv från den vanliga pappersvarianten.

Skaparna Nate Hanson och Sebastian Kade beskriver själva sin tjänst som en blandning av storytelling och ett klassiskt cv, och ska säga mer om en person jämfört med ett vanligt cv som enbart stolpar upp kompetenser och erfarenheter.

Relaterat: Sämsta cv:t någonsin

Enligt Sumry spenderar rekryterare så lite som sex sekunder på att granska ett ansökan och att ha ett cv som sticker ut ökar chanserna att ta sig förbi sex-sekundersspannet.

Sumry låter användaren fylla i uppgifter om sig själv och sina erfarenheter, och sedan skapar tjänsten automatiskt ett interaktivt cv som utformas likt tidslinje. Cv:t är indelat i sex sektioner (historia, passioner, kompetenser, personlighet, kontaktuppgifter och länkar) men användaren kan även lägga till egna sektioner och dela upp dem i olika färger. Det färdiga cv:t kan sedan visas antingen direkt via en webbläsare, delas i sociala nätverk eller sparas som PDF.

Såhär kan början på ett Sumry-cv se ut.

Tjänsten är gratis att testa i en vecka, sedan kostar det 10 dollar, cirka 70 kronor, i månaden tills användaren har fått ett jobb. Därefter kostar det 2 dollar i månaden för att ha kvar sitt interaktiva cv.

Sebastian Ryde

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.