Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Så snabbt kan vi göra dagens fordonsflotta hållbar och fossilfri, hänger politiken med?

Publicerad: 1 juli 2015, 04:23

Ett av Sveriges klimatmål är en fossilfri fordonstrafik till år 2030. Eftersom många av de fordon som säljs idag fortfarande kommer att rulla på våra vägar om 14 år är biodrivmedel som fungerar i traditionella fordon en avgörande faktor för att nå målet.


Utvecklingen av biodrivmedel och fordon går snabbt framåt. Redan idag finns svenska biodrivmedel med mycket hög klimatprestanda baserade på hållbara råvaror som inte konkurrerar med t.ex. matproduktion eller bidrar till regnskogsskövling. Biodrivmedel som också är ekonomiskt hållbara. Men hänger politiken med? Vill man ha en lösning?

Lantmännen och Preem bjuder in till en högaktuell lösningsorienterad debatt mellan forskare, politiker och näringsliv kring nytta, kostnad och handling mot en fossilfri trafik.

Talare: Lantmännen och Preem bjuder in till en högaktuell lösningsorienterad debatt mellan forskare, politiker och näringsliv kring nytta, kostnad och handling mot en fossilfri trafik.

Arrangör: Lantmännen och Preem

Miljöaktuellt, redaktionen

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.