Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Så stöder Sverige globalt program för prissättning av koldioxidutsläpp

Publicerad: 22 januari 2021, 10:29

Fossila bränslen utgör fortfarande runt 80 procent av den globala energitillförseln; endast runt 22 procent av de globala växthusutsläppen omfattas av utsläppshandel i någon form.

Foto: Aleksandr Proshkin / Mostphotos

En fjärdedel de globala växthusutsläppen är del av ett system ned utsläppshandel. Energimyndigheten är nu med och bidrar till program som ska öka den andelen, främst i låg- och medelinkomstländer.


Energimyndigheten har beslutat att stödja Världsbankens program Partnership for Market Implementation (PMI) med 30 miljoner kronor. Genom programmet ska Världsbanken bistå låg- och medelinkomstländer med att införa styrmedel för prissättning

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till alla artiklar på sajten
AH Direkt - omvärldsbevakning i din inkorg varje dag
Stort utbud av artiklar med stöd för strategiskt och praktiskt hållbarhetsarbete

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 4 495 kr/år (ex. moms) får du tillgång till alla våra digitala artiklar samt vår dagliga omvärldsbevakning som håller dig uppdaterad för bättre beslutsfattande. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.