Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Så störs Obamas miljöagenda av mellanvalet imorgon

Publicerad: 1 november 2010, 13:06

Republikanerna har redan börjat organisera motstånd mot Obamas miljöpolitik.


Ämnen i artikeln:

Barack ObamaPolitikUsa

Imorgon, tisdag, är det val till representanthuset i USA. Republikanska ledare har redan börjat samla in bevis för omfattande granskningar av Obama-administrationens miljöpolitik. Granskningar som de kommer dra igång om de som förväntat vinner valet, rapporterar The Guardian.

Den nya
kongressen kommer att installeras först nästa januari, men demokraterna och ett antal miljöorganisationer säger att de redan nu  förbereder sig på flera aggressiva påstötninggar från den republikanska majoriteten. Det handlar om granskning av allt från klimatforskning till demokraternas hantering av BP:s oljeläcka. Republikanerna har också presenterat möjligheten att upplösa den kommité mot global uppvärmning som tillsatts av demokraterna.

Många demokrater befarar att demokraternas granskningar kommer att bli hårda. En person med insyn berättar för The Guardian att demokraterna "kommer att söka efter huvuden, de kommer inte att nöja sig med fakta". Enligt en färsk undersökning är det bara 16 procent av republikanerna som tror att jordens uppvärmning beror på mänsklig aktivitet, motsvarande siffra bland demokraterna är 53 procent.

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Ämnen i artikeln:

Barack ObamaPolitikUsa

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News