Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Så storsatsar Miljöaktuellt i Almedalen

Publicerad: 30 juni 2014, 04:06

Nästan hela Miljöaktuellt åker till Almedalsveckan för att rapportera om miljöpolitiska utspel, heta debatter och ta beslutsfattarna på pulsen. Där upprättar vi också Miljöaktuellt arena…


Politikerveckan i Almedalen har precis öppnat. Det pulserar i Visby dit nu tusentals politiker, opinionsbildare, journalister och andra samhällsengagerade människor beger sig för att i en vecka.
Minst 25 000 besökare väntas och arrangörerna konstaterar rekord både vad gäller antalet besökare och programpunkter.

Miljö- och hållbarhetsfrågorna är relativt högt upp på agendan. Totalt har nästan 3300 programpunkter registrerats i programmet – och av dessa handlar uppskattningsvis närmare 850 om miljö- och hållbarhet.
Inom vårt område toppar ämnet hållbarhet med 280 registerade programpunkter, mänskliga rättigheter har 229 och klimat och miljö har 218 och slutligen energi 111. (läs mer i faktarutan).

Miljöaktuellt är självklart också på plats i Almedalen.
Med Miljöaktuellt Arena skapar vi knutpunkten för miljö- och hållbarhetsfrågor i Almedalen och i år utökar vi från två till tre heldagar med ett 30-tal seminarier och debatter.

Programmet inleds tisdagen den 1 juli kl 09:00 med en grillning av ett antal toppolitiker när vi ska undersöka riksdagspartiernas miljö- och hållbarhetspolitiska agenda för de kommande fyra åren.

Torsdagen den 3 juli arrangerar vi Stora miljökvällen som blivit en självklarhet för miljö- och hållbarhetsfolket i Almedalen.

Miljöaktuellts redaktion är givetvis på plats. Du träffa oss ute i vimlet eller på Miljöaktuellt arena där det tisdag till torsdag hålls massor med intressanta seminarier.

Under veckan kommer vi att bjuda på massor av artiklar, analyser och spaningar från Visby. Varje morgon får du ett nyhetsbrev från oss.

Miljöaktuellt, redaktionen

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev