Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag25.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Så tar Nokia upp Iphone-fajten

Publicerad: 2 December 2008, 08:17

Series 60-baserade N97 är Nokias vassaste smartphone hittills.


Nokia radar upp nyheter på konferensen Nokia World i Barcelona. Den tyngsta nyheten är N97, en smartphone som sannolikt ska utgöra det främsta vapnet mot Apple Iphone.

N97 får en 3,5 tum stor taktil pekskärm med upplösningen 640×360 pixlar, alltså ett 16×9-perspektiv. Pekskärmen har ett tangentbord men telefonen har även ett utfällbart qwerty-tangentbord.

N97 ska ge Iphone en match

På skärmen finns ett antal widgets som visar till exempel e-post eller Facebook. Med a-gps och elektronisk kompass kan telefonen användsa för att delge till exempel Facebook-användare position. Telefonen – som baseras på Series 60 5th Edition – har HSDPA- och wifi-stöd.

Telefonen har 32 gigabyte minne som via microsd-kort kan utökas till 48 gigabyte. 5-megapixel-kameran, som fått låtsasblixt av LED-typ, kan även användas för att spela in video, då med 30 bilder per sekund. Batteriet i N97 uppges klara 37 timmars musikspelande och 4,5 timmars videotittande.

N97 ska säljas från första halvåret 2009.

Jonnie Wistrand

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.