Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag14.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Så utsåg vi Miljöaktuellt Greentech Top 3

Publicerad: 8 Februari 2012, 13:17

Så här gjorde vi när vi utsåg Miljöaktuellt Greentech Top 3.


Miljöaktuellt Greentech Top 3 är tre särskilt lovande företag som utsetts av Miljöaktuellt tillsammans med en jury bestående av fem experter som till vardags investerar i miljöteknikföretag.

Utmärkelsen är ett initiativ för att lyfta fram Sveriges mest lovande och intressanta miljöteknikföretag, sett ur investerarnas synvinkel.
Idén till listan föddes i höstas när Miljöaktuellt startade den nya miljötekniksajten M-teknik. Då började vi fundera över vilka nystartade miljöteknikföretag som var de mest intressanta att skriva om.
Till slut hade vi granskat ett stort antal bolag från norr till söder och lyckats hitta 15 kandidater med tekniska innovationer med verklig potential att göra världen mer hållbar.

För att ett företag ska lyckas krävs emellertid mer än idéer och bra teknik, och för att bedöma de nominerade bolagens ekonomiska potential tillsatte vi en jury bestående av fem riskkapitalister.
Av de 15 bolagen valde juryn bort 12. De tre återstående valde vi att kalla Miljöaktuellt Greentech Top 3. Vill du läsa mer om de tre – Sorubin, SEEC och Ecospark – kan ni följa dem på m-teknik.idg.se.

Jon Rohne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.