Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Så väljer du kläder till sommarintervjun

Publicerad: 19 juni 2012, 04:30

Ta god tid på dig, kolla upp klädkoden och välj noga klädesplagg utifrån mönster och färg.


Det är Shortcuts stilexpert Kristina Söderqvist som delar med sig av sex grundläggande tips för den som vill göra ett gott intryck vid intervjun i sommar:

1. Kolla klädkoden. Det är viktigt att visa att du förstår vilken klädsel som gäller på arbetsplatsen. Det visar att du passar in.

2. Var ute i god tid så att du inte behöver stressa till intervjun och bli svettig. Om du mot förmodan blir varm och får svettfläckar på kläderna – ta med en kofta eller kavaj som du kan sätta på dig för att dölja det.

3. Undvik för mycket bar hud. För kvinnor gäller det att undvika både för kort kjol, klänning eller väldigt urringad topp. Män ska inte sätta på sig shorts, oavsett hur varm det är.

4. Välj kläder rekryteraren minns. Det kan vara ett mönstrat klädesplagg – småblommigt, större mönster, randigt, prickigt – men kom ihåg att kombinera det med neutrala färger. Om du inte vill ha mönstrat, välj en färg istället.

5. Glöm inte skorna. Det kan vara svårt att veta vilka regler som gäller för skor på en arbetsplats du inte satt din fot på tidigare. Som kvinna, välj därför alltid skor med stängd tå och inte någon som endast består av remmar eller liknande. För män är heltäckande skor ett måste, däremot kan de gärna vara ljusa, förutsatt att du inte har väldigt formell klädsel i övrigt.

6. Var gärna lite strikt. Även om det är sommar ute kan det vara bra att ha lite strikt klädsel vid anställningsintervjun. Så ta gärna med en kofta/kavaj om du är kvinna och en ljusare kostym om du är man.

Rebecka Guzmán

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.