Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Så vill Bastas nya vd lyfta byggbranschen

Publicerad: 26 september 2014, 11:12

Sussi Wetterlin efterträder Per Löfgren som vd på Basta. Basta är ett miljöcertifieringssystem för produkter inom bygg- och anläggningssektorn. För närvarande finns över 20 000 Bastamärkta produkter på marknaden.


Ämnen i artikeln:

Byggbranschen

Sussi Wetterlin har en bakgrund som toxikolog och organisk kemist. Hon kommer närmast från Akzo Nobel Casco Adhesives där hon bland annat arbetat med hälso-, säkerhets- och miljöfrågor samt marknad och försäljning.

– Jag har en miljöbakgrund och kommer från industrin. Det är roligt att i arbetet som vd på Basta kunna kombinera båda delarna, säger Sussi Wetterlin till Miljöaktuellt.

Hon ser ett stort behov av certifieringssystem inom bygg- och anläggningsbranschen, men det kan vara förvirrande för användarna att det finns så många system.

– Enligt min mening är Basta det bästa systemet eftersom det bygger på att företagen själva redovisar sin information och jag anser att den som sitter på informationen ofta har bäst kunskap. När man låter andra göra bedömningar kan kvaliteten lätt bli sämre, säger Sussi Wetterlin och tillägger att Basta givetvis gör regelbundna revisioner för att verifiera den information som företagen redovisar.

Som vd på Basta vill hon bidra till att underlätta för företagen att leva upp till de krav som certifieringssystemet ställer.

– Jag tror är att man måste titta på användaren. Det får inte upplevas som så svårt att använda systemet att man hellre avstår. Det här är komplexa frågor och det är viktigt att det blir rätt, men jag tror att man kan hjälpa användarna tidigare och underlätta för dem som ska in i systemet, utan att för den saken skull gå ifrån de kriteriekrav som finns.

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Ämnen i artikeln:

Byggbranschen

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.