Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Så vill C göra Sverige fritt från fossilbränslen

Publicerad: 22 mars 2013, 13:48

Inom en generation ska Sverige vara helt fritt från fossil energi, skriver Annie Lööf i Dagens Nyheter.


Ämnen i artikeln:

Annie LööfMiljömålPolitik

Centerpartiet håller på att slutföra arbetet med det nya partiprogrammet. Ett program som ska definiera Centern som ett liberalt, grönt och decentralistiskt parti, skriver Annie Lööf på DN Debatt.

Som en del av programmet så har partiet satt upp målet att Sverige ska vara helt fritt från fossil energi inom en generation. Därför presenterar man idag fem förslag på transportområdet.

Det första förslaget är en bonus för låga utsläpp, där den som registrerar en ny bil får en bonus baserad på hur låga utsläppen är. Samtidigt som bilar som släpper ut mer än genomsnittet kommer att åka på en motsvarande straffavgift.

Man föreslår också sänkt skatt för gröna förmånsbilar, slopad förmånsskatt för kollektivtrafik, ny miljöpremie för lastbilar samt höjda krav på bränslebolagen för att öka andelen förnybara drivmedel i den vanliga bensinen och dieseln.

Tomas Tirén

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News