Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Så vill Donald Trump rädda Skottland från ”vindkrafts-galenskaperna”

Publicerad: 19 mars 2012, 12:21

Den amerikanska mångmiljardären Donald Trump har fört en hård kamp mot vindkraft i Skottland. Nu bjuds han in av parlamentet för att tala om varför man måste stoppa det han kallar ”vindkrafts-galenskaperna”.


Jon Rohne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se


Den välkände affärsmannen och dollarmiljardären Donald Trump har blivit inbjuden till det skotska parlamantet och Holyrood-kommitten som undersöker den skotska regeringens gröna energimål. Där ska han vittna om vindkraftens eventuellt skadliga effekter på det skotska landskapet.
– Det är en stor ära att få vittna om vilken påverkan dessa avskyvärda industriella vindturbiner kommer att ha på Skottland. Turbinerna ruinerar landskap och miljö världen över, sägar Trump enligt The Huffington Post.

Foto: Visit Scotland

Som Miljöaktuellt
tidigare berättat har Donald Trump länge protesterat mot en havsbaserad vindkraftspark strax utanför de lyxiga golfbanor som han själv planerat att bygga. Nu fortsätter han kampanjen mot vindkraften som han kallat "ful och monstruös" och "fruktansvärda maskiner". Enligt Donald Trump själv handlar det om att "rädda" Skottland. Enligt Huffington Post har Trump också skickat ett brev till Skottlands högsta minister, Alex Salmond, där han ber: "Snälla, ruinera inte Skottlands miljö och dess största tillgång – utöver dess invånare – den magnifika kustlinjen."

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev