Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Så vill Jimmie Åkesson hejda klimatförändringarna

Publicerad: 28 augusti 2014, 05:34

Enligt Sverigedemokraternas partiledare är klimathotet ett reellt problem.


Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson får sällan frågor om vilken miljöpolitik han och det parti han företräder vill se. Men i går hände det, i P4 Kristianstad i Sveriges radio. Reportern frågade Jimmie Åkesson om han anser att klimathotet är en överdrift.

– Nej, det är ingen överdrift, det finns ett klimathot, svarade Jimmie Åkesson, som dock menade att klimatdebatten i Sverige till viss del spårat ur.

Att Sverigedemokraterna får sämst betyg av alla i Naturskyddsföreningens granskning av riksdagspartiernas miljö- och klimatpolitik kände partiledaren själv inte till. Sverigedemokraterna har, förklarade Jimmie Åkesson för P4 Kristianstad, en tydlig idé om hur de svenska utsläppen ska hållas nere, i alla fall när det kommer till elproduktionen.

– Vi är såvitt jag vet det parti som vill fortsätta att ha en koldioxidneutral elproduktion i Sverige genom att vi vill förnya kärnkraften. Det tycker jag är den största insats vi kan göra för klimatet.

Anders Hellberg

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.