Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag26.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Så vill KappAhl, Lindex och MQ stimulera hållbar bomullsproduktion

Publicerad: 8 Juni 2011, 08:18

KappAhl, Lindex och MQ är alla medlemmar i Better Cotton Initiative. Nu har man valt ett gemensamt projekt för att stimulera utvecklingen mot ett hållbart bomullsodlande.


Ämnen i artikeln:

Csr

Som medlem i den internationella intressorganisationen Better Cotton Initiative förväntas medlemmarna att driva projekt för att stimulera utvecklingen mot hållbar bomullsodling. Nu har BCI-medlemmarna KappAhl, Lindex och MQ startat ett gemensamt projekt som kommer att genomföras i provinsen Gujarat i Indien. I projektet ska bönderna i provinsen utbildas och på så sätt öka produktionen av hållbart odlad bomull.
– Tillsammans kan vi sätta press på att utvecklingen går fortare och åt rätt håll. Bomull är vår viktigaste råvara och odlingen påverkar många människor, säger modekedjorna i ett gemensamt uttalande.

Som
samarbetspartner för projektet har man valt företaget Cotton Connect, som har ett färdigt system för att skapa transparenta leverantörskedjor – från odlingsfarm till färdig produkt.

Miljöaktuellt, redaktionen

Ämnen i artikeln:

Csr

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.