Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Så vill Putin rädda utrotningshotade arter genom att ljuga

Publicerad: 14 september 2012, 05:53

Det ryska folket tvingas allt som oftast se hur deras president Vladimir Putin begår olika hjältedåd i naturen. Nu erkänner han att många av bravaderna varit riggade. Syftet, enligt Putin, är att sätta fokus på utrotningshotade arter.


Vladimir Putin har hjälpt tranor att flyga, skjutit valar, fäst radiosändare på isbjörnar och räddat människor från en tiger. Allt i rysk TV på bästa sändningstid. Nu berättar BBC att Vladimir Putin erkänt att flera av TV-inslagen om hans bravader i vildmarken varit riggade. Erkännandena har Putin gjort för den ryska tidnigen Bolshoi Gorod magazine

En av de mer kända överdrifterna var det tillfälle då Vladimir Putin uppgavs ha räddat ett TV-team från en vild tiger djupt inne i den sibiriska skogen där Putin befann sig för att rädda den utrotningshotade arten. Då en tiger närmade sig gruppen rapporterades det att presidenten räddat gruppen genom att agera snabbt och skjuta tigern med en bedövningspistol. Senare visade det sig hela situationen var riggad – att tigern var hämtad från en djurpark och tigern dessutom dog i samband med händelsen.

Enligt Vladimir Putin finns det emellertid ett gott syfte bakom överdrifterna – nämligen att sätta fokus på utrotningshotade arter.

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News