Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Så vill regeringen öka klimatbiståndet

Publicerad: 12 oktober 2021, 09:24

Miljö- och klimatminister Per Bolund (MP) och minister för internationellt utvecklingssamarbete, Per Olsson Fridh (MP), presenterade förslag om fördubblat klimatbistånd inför klimattoppmötet COP26 i Glasgow.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Regeringen presenterar i dag en ambition att fördubbla det svenska klimatbiståndet. Satsningen innebär dock inte några ytterligare pengar utöver det enprocentsmål som redan finns för det svenska biståndet.


Ämnen i artikeln:

KlimatfinansieringMiljöpolitikRegeringenPer Bolund

I dag meddelar regeringen att den har för avsikt att fördubbla det svenska klimatbiståndet till 15 miljarder kronor fram till år 2025. Fördubblingen sker mot 2019 års nivåer vilket är

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till alla artiklar på sajten
AH Direkt - omvärldsbevakning i din inkorg varje dag
Stort utbud av artiklar med stöd för strategiskt och praktiskt hållbarhetsarbete

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 4 495 kr/år (ex. moms) får du tillgång till alla våra digitala artiklar samt vår dagliga omvärldsbevakning som håller dig uppdaterad för bättre beslutsfattande. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.