Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag27.02.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Saab: ”Oberoende underlättar framtiden”

Publicerad: 18 Februari 2009, 08:37

Saab:s vd Jan Åke Jonsson ser det som positivt att bli fri från GM. ”Planen består i att skapa ett mera oberoende Saab”, säger han.


Under en presskonferens i Trollhättan på onsdagsmorgonen kommenterade Saab-chefen nyheten om att GM vill göra sig av med Saab. Saab ska vara "en självständig affärsenhet" vid 2010, enligt den rekonstruktionsplan som GM inlämnade till USA:s finansdepartement på tisdagen.

Jan Åke Jonsson menar att beskedet var väntat och en ”bekräftelse på den plan” som bolaget jobbat efter sedan en tid tillbaka.

-Planen består i att skapa ett mera oberoende Saab. I dag är vi ju väldigt integrerade i GM, säger han enligt TT och förklarar att både Saab och GM kan gå som vinnare om denna plan lyckas ros i land.

-Nu jobbar vi väldigt aktivt med finansieringen. Givetvis är GM en spelare med i det men vi har också en nära diskussion med svenska staten, sade Jan Åke Jonsson.

Det räddningspaket till fordonsindustrin som regeringen presenterade i december ligger till grund för diskussionerna, förklarar han. Med stöd från svenska staten och GM hoppas Jan Åke Jonsson få till en lösning för bolagets särjade finanser.

-Med ett Saab som en mer oberoende enhet underlättas ju finansieringsmöjligheterna i framtiden, säger han enligt TT.

Johan Nylander

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.