Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Säg upp dig – med en app

Publicerad: 17 januari 2014, 05:14

Vill du säga upp dig men vill inte ta konfrontationen med chefen? Nu finns det en app som avslutar jobbet åt dig.


Med den något humoristiska appen Quit Your Job ska det bli lättare att säga upp sig. Användaren får i ett par steg ange orsakerna till varför man vill sluta på jobbet – till exempel "jag vill bli rik", "jag spyr på näringslivet" eller "jag ska bli cirkusartist" – och sedan skapar appen ett sms som skickas till chefen.

Appen var från början tänkt som ett skämt, men grundaren Alex Douzet, vd på amerikanska bemanningsföretaget Theladders som ligger bakom appen, hoppas att appen ska göra det lättare för personer som tycker det är jobbigt att säga upp sig ansikte mot ansikte.

– Det blir ett experiment att se om folk faktiskt använder appen seriöst eller inte. Men det finns mycket ångest relaterat till att säga upp sig, så vi använder teknik för att göra interaktionen med chefen enklare, säger Alex Douzet till Aol Jobs.

Quit Your Job finns än så länge bara tillgänglig på engelska, men om du ändå får för dig att använda den – tänk på att ha ett nytt jobb klart innan du skickar ditt sista sms till chefen.

Sebastian Ryde

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.