måndag6 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Samhällsbyggarna i Almedalen – Seminarium: Lås upp hindren för ett hållbart samhälle

Publicerad: 7 juli 2016, 12:55

Your browser does not support iframes. Samhällsbyggarna i Almedalen – Seminarium: Lås upp hindren för ett hållbart samhälle Under 45 minuter kommer vi samtala med personer som berättar om aspekter som kan få oss att…


Daniel Boman

daniel.boman@aktuellhallbarhet.se


Samhällsbyggarna i Almedalen – Seminarium: Lås upp hindren för ett hållbart samhälle
Under 45 minuter kommer vi samtala med personer som berättar om aspekter som kan få oss att tänka nytt, se nytt och sätta ihop deras perspektiv med förutfattade uppfattningar om vilka hinder som finns för att samverkan och utveckling ska ske mer effektivt.

Bäst resultat blir det oftast vid tvärvetenskapliga samarbeten där alla parter lyssnar och lär av varandra och tillsammans skapar innovation och nya tankesätt, men varför händer det så långsamt?

Vad kan få oss att våga sticka ut? Vad kan få oss att gå runt hindren?  Är det den långa bygglovstiden, budget, eller finns andra aspekter som gör att samverkan inte sker lättare? Eller handlar det bara om att man är låst i sitt huvud och svårigheten att föreställa sig något som inte finns? Eller ska vi bara slopa detaljplanerna?

Samhällsbyggarna är experter på alla delar i byggandet av ett hållbart samhälle då medlemmarna representerar flera discipliner. Samhällsbyggarna är ett öppet, oberoende forum för dialog och debatt av aktuella samhällsbyggnadsfrågor och en viktig plattform för personlig utveckling och nätverkande för alla i branschen.

Samhällsbyggnadssektorn står inför stora och viktiga utmaningar, inte minst inom området hållbarhet. Men genom att utveckla nätverk och andra nyttiga samverkansformer, lyfta fram våra medlemmars kompetenser och vara deras röst i samhällsdebatten, kan Samhällsbyggarna aktivt bidra till ett mer hållbart samhälle.
Moderator: Sara Haasmark, VD, Samhällsbyggarna

Talare:
Christer Fuglesang, adj. prof. på KTH samt ESA astronaut
Åsa Kallstenius, arkitekt, grundare och partner Kod Arkitekter
Johan Kuylenstierna, chef för Stockholm Environment Institute och adj. prof. vid Stockholms universitet
Tobias Olsson, förbundsdirektör, Sveriges Arkitekter, från deras perspektiv som branschorganisation
Cecilia Hertz, rymddesigner och vd Umbilical Design
Ulrika Jansson, planeringschef, Örebro kommun
Per Ankersjö, a beautiful soup

Arrangör: Samhällsbyggarna

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev