Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Sändare i hjärnan

Publicerad: 8 juli 2007, 20:00

Har du träffat någon som påstått att CIA/Säpo/annan valfri organisation har satt in en sändare i deras hjärna och avlyssnar deras tankar?


Det har jag. Jag måste berätta om ett kul äventyr som jag var med om under 90-talet. Lokal-TV-stationen på Söder i Stockholm, TV-Söder, skulle ha ett panelprogram om och med folk som påstod att staten var ute efter dem och att Säpo hade opererat in en sändare i hjärnan på dem, som sände ut deras tankar.

Sanningen var för enkel

Jag skulle agera tekniker och vetenskapare och försöka få dem på bättre tankar med logiskt resonemang.

Redan före sändning var de på mig och försökte propagera mot Säpo och staten och polisen och CIA och att de var sååå oroliga för sin sändare. Jag sade att jag tyckte det var dumheter och sändartanterna, för det var mest tanter, reste ragg. Stämningen var fientlig redan när programmet startade.

Allt var klart: De hade en sändare inopererad i huvudet och den sände alla deras tankar till Säpo. De övervakar mig. De tror jag är farlig. De använder radar.

Jag försökte med logiska argument som:
* Visa opreationsärret då!
* Ingen vet hur tankarna fungerar. Hur ska man kunna sända dem någonstans?
* Hur kan du ha fått en sändare inopererad utan att kunna tala om hur det gick till?

Men det var bortkastat.

Frågeledaren var med sändartanterna och var klart avig mot mig. De med inopererad sändare blev allt hätskare och till sist blev jag nästan utsparkad ur studion. Efteråt var tanterna inte alls lika vänliga.

Jag får aldrig vara med på TV Söder mer.

Hur gör man?

Bortsett från att man kan ställa sig frågan hur Säpo skulle bära sig åt för att byta batterierna, kan man fundera på hur man skulle kunna få dessa fåntrattar att ta reson. Man får förutsätta att Säpo besitter någon okänd metod att göra skalloperationer så att det inte blir operationsärr.

Jag tror jag har en lösning: Man tar dem till ett sjukhus och går in på röntgenavdelningen. De har fått ta med sig en valfri grej som syns på röntgen.

De får välja en röntgenplåt vilken som helst ur förrådet och märka den på valfritt sätt så att de vet vilken det är och själva sätta in den i röntgenbänken.

De får lägga sig på bänken och placera den medhavda grejen på valfritt sätt.

De får vända huvudet åt valfritt håll, så man inte kan ha haft en halv röntgenplåt med ett preparerat huvud på.

Man skjuter av röntgenstrålen.

De får själva ta plåten med sig till scannern och se sitt huvud och godkänna att den medhavda grejen ligger så som de lagt den. Den kan alltså inte ha varit inplacerad på en falsk röntgenplåt.

Be dem peka ut sändaren.

Är detta heltäckande? Finns det smitvägar? Kommentera.

Jörgen Städje

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.