Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

måndag14.06.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Sandvik drar i nödbromsen

Publicerad: 20 november 2008, 09:16

Verkstadskoncernen Sandvik sparkar 1.500 anställda. Men ytterligare varsel kan bli nödvändigt, varnar bolagets vd Lars Pettersson.


Det är Sandvik Materials Technology som ställer sig på bromsen. Bolaget har en global överkapacitet motsvarande 1 500 personer, varav cirka 1 000 personer i Sverige. Därför har på torsdagen 900 personer varslats i Sandviken och 140 i Hallstahammar.

Dessutom tvingas bolaget göra sig av med ytterligare 600 visstidsanställda runt om i världen, bland i Australien och Finland.

Anledningen till neddragningen är att bolaget känner av en avsevärd svagare utveckling inom en rad marknadssegment.

”Den globala marknadsutvecklingen är för närvarande mycket svag. Försvagningen som beskrevs i samband med rapporten för tredje kvartalet har ytterligare kraftigt förvärrats inom ett flertal segment, främst fordonsindustrin och verkstadsindustrin” kommenterar Lars Pettersson, VD och koncernchef för Sandvik AB.

”Därför bedöms dessa åtgärder vara nödvändiga samtidigt som vi inte kan utesluta behov av ytterligare åtgärder i ett senare skede”, varnar han.

Johan Nylander

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.