Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag25.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Schwarzenegger ryter till under it-mässan

Publicerad: 6 Mars 2009, 07:36

Sluta gnäll och investera mer. Det är Arnold Schwarzeneggers uppmaning under CeBit.


Tillsammans med Tysklands förbundskansler Angela Merkel besökte Kaliforniens guvernör Arnold Schwarzenegger CeBit, världens största it-mässa, i Hanover. Den globala ekonomiska krisen har fått många it-företag att dra ner på investeringarna, något som drabbar Kalifornien och i synnerhet bolagen i Silicon Valley.

Men den ekonomiska nedgången bör snarare ses som en möjlighet att investera i nya innovationer och ta marknadsandelar, framhåller Arnold Schwarzenegger i ett tal till politiker och företagsledare, rapporterar Reuters.

– Vissa säger att detta är den västa tiden för en stor mässa som denna, men de kan inte ha mer fel, sa han.

– Förlorare gnäller, medan vinnare kämpar framåt på ett starkt och kraftfullt sätt.

Mässan har tappat ett stort antal besökare jämfört med förra året. Antalet svenska utställare har backat från drygt 40 i fjol till endast tolv i år, enligt SR.

Många stora it-bolag har tvingats sparka personal som en följd av den minskade efterfrågan. Tyska SAP meddelade nyligen neddragningar med 3.000 tjänster, bolagets första någonsin. Även it-jättar som Microsoft och Intel har meddelat omfattande uppsägningar.

Men många är dock ense om att det är it som är dragloket ut ur krisen.

– Det finns väldigt säkra investeringar i framtiden och för mig ligger dessa inom sektorerna information- och kommunikationsteknologi, framhåller Angela Merkel.

Tyskland har öronmärkt 500 miljoner euro för att stimulera it-industrin, som uppges vara värt drygt 81 miljarder euro.

Johan Nylander

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.