lördag1 april

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

SD: ”Investeringar i solkraft vansinne”

Publicerad: 3 juni 2015, 04:55

Enligt Josef Fransson, riksdagsledamot och partiets näringspolitiska talesperson, är det uppåt väggarna galet att påstå att solkraft är miljövänlig.

Ämnen i artikeln:

Förnybar EnergiSolcellssystemSolenergiSolkraft

Josef Fransson hävdar i en debattartikel i Dagens Samhälle att den som propagerar för solkraft i Sverige ”inte tänkt färdigt”.

Hans replik kommer på ett inlägg från två andra riksdagsledamöter från alliansen, som kritiserat pålagorna på förnybar energi. De menar att skatten på solkraft är "ett dråpslag mot miljön”, här kan du läsa deras synpunkter, som alltså inte får något som helst stöd av SD-ledamoten Josef Fransson, som tvärt om anser att subventionerna på miljövänliga energikällor är konkurrenssnedvridande.

Dessutom innebär storskaliga satsningar på solkraft, påstår han, ”kostsamma dubbelinvesteringar och helt onödiga belastningar på miljön”.

Stockholms läns landsting planer på att installera 20 000 kvadratmeter solceller – som Miljöaktuellt uppmärksammat – kallar han för ”vansinniga” och uppmanar beslutsfattarna att skrota idén, ”så besparar ni både skattebetalare och miljö en helt onödig belastning”, enligt Josef Fransson.

Ola Söderlund

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev